Nou espai per als jocs al pati

Com es va comentar a l´inici de curs, aquest any es porta a terme un projecte al centre de “Jocs al pati” a la zona de pins. Gràcies als alumnes de jardineria i al MAP, baix la supervisió dels professors Cristina, Rodolfo i l´Anton, s´ha estat acondicionant aquesta àrea i està quedant molt bé. Aquí podeu veure una foto del treball fet fins ara.

 La idea es delimitar tota la zona de pins i així tenir un espai reservat per dur a terme tots aquests jocs. El croquis de com quedaria un copacabat seria el següent:

 

Alumnes del Milà i Fontanals al Centre d'Estudis del Mar

Organitzada des del Departament de Ciències del Milà i Fontanals, els passats 19 i 20 de novembre l'alumnat de primer d'ESO va desplaçar-se fins a a Sitges per visitar el Centre d'Estudis del Mar, al passeig marítim. Durant la sortida van fer activitats relacionades amb l'estudi i coneixement de la vida marina coordinades per dues  educadores del Centre. Van recollir mostres d'organismes a la platja (vius i morts), van estudiar-los al laboratori i van visualitzar un documental que els va permetre aprofundir més sobre la problemàtica de la conservació de les praderes de Posidònia del Mediterrani, una planta autòctona molt rellevant i clau per la biodiversitat que està en preocupant regressió en l'actualitat.. L'activitat ha estat valorada molt positivament pels professors i alumnes del centre que van participar-hi.

 

Visita als laboratoris Esteve

El passat divendres dia 13 de novembre els alumnes de 1r C de batxillerat, dels itineraris científic i biosanitari, varen realitzar una visita a la planta “Esteve Química” de  Banyeres del Penedès. Es tracta d’un centre de síntesi de principis actius que forma part d’una empresa farmacèutica catalana amb projecció internacional. La visita, molt ben guiada en tot moment pel director de la planta, va suposar un apropament al món real de la química, els controls de qualitat, les mesures per millorar la seguretat dels treballadors i per reduir l’impacte ambiental... Es va poder observar com és un laboratori d’una empresa química i la cura que han de tenir en tot moment les persones que hi treballen. En definitiva, una experiència profitosa per a l’alumnat.

Per completar la sortida es va anar fins a l’Arboç  i es visità el palau “La Giralda”, on s’explicà la història, la finalitat i ús actual d‘aquest edifici tan especial. Els alumnes pogueren gaudir de les sales ambientades en diferents estils, d’imitacions d’estances cèlebres de Sevilla i Granada, de les vistes des de la torre de la Giralda, i fins i tot de tocar alguns dels seus instruments musicals.

           

Oberta al Milà l'exposició "Els límits del creixement"

 L'exposició organitzada per la Universitat d’Alacant, en col·laboració amb diverses entitats ecologistes des de fa uns dies, es pot visitar a l’INS Milà i Fontanals , coneguda com “ELS LÍMITS DEL CREIXEMENT”; que pretén conscienciar les noves generacions respecte del problema del creixement irracional del planeta i proposa la reflexió sobre les accions més comunes dels humans (el consum crític, la manera de transportar les persones, l’alimentació…). També es fomenta el compromís dels joves amb accions polítiques col·lectives.

 Tal com s'afirma en un dels planells, durant segles la Humanitat s’ha comportat amb el planeta terra com si tingués davant seu la gallina dels ous d’or : abundants recursos naturals… Llavors “rebregarem els mars i els sòls, contaminarem les aigües i l’aire…” fins al punt que “actualment som part d’un sistema en col·lapse", hem hagut de dependre del petroli i derivats per mantenir l’incontenible tren de vida occidental per afavorir els interessos econòmics de les grans multinacionals que influeixen decisivament en les polítiques governamentals dels països que donen suport al model capitalista". Tal com s'afirma en un altre dels planells "Associar-nos, informar-nos, col·laborar, mobilitzar-nos, denunciar i incidir políticament , són algunes de les moltes coses que podem dur a terme per a fer del món un lloc veritablement sostenible i pròsper per a tots els pobles.

   

L’exposició, que es troba al passadís de Batxillerat, es completa amb una enquesta interactiva a partir d’un QR a cada planell a partir de vint-i-set preguntes que defineixen tres perfils diferents respecte de la conscienciació mediambiental.

Página 1 de 5