Institut Milà i Fontanals | Vilafranca del Penedès

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Els alumnes de 2n de batxillerat visiten el MNACTEC

El passat dijous 13 de novembre, els alumnes de 2n de batxillerat de les especialitats Científic, Tecnològic i Biosanitari de l’institut Milà i Fontanals van visitar el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, on van poder fer un repàs de l’evolució de la tecnologia en els últims segles, i al Museu Blau de Barcelona, on van poder observar l’exposició permanent “Planeta Vida”, amb una rica varietat de fòssils i maquetes d’éssers vius de tots els temps.

Cinc alumnes del Milà i Fontanals participen a la Mostra de Fotofilosofia

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Filosofia, que la UNESCO commemora el 20 de novembre, i dins la programació del cicle “Barcelona pensa” s’ha convocat una Mostra de Fotofilosofia, a partir de fotografies digitals acompanyades d’un tema filosòfic plantejat en forma de pregunta, que recullen el pensament filosòfic a secundària i la creativitat de l’alumnat que es troba ara als instituts.

De les quaranta-quatre fotofilosofies elaborades perls alumnes de primer de batxillerat de l’INS Milà i Fontanals, i després de ser votades pels mateixos alumnes i professors de filosofia, l’institut n’ha seleccionat aquestes cinc : “  Per què fem mal si sabem que fa forat?, del Carlos Vélez López, “Com aprofitaríem la vida si no estiguéssim encademnats a una rutina?”, d’Ana Pedregosa Asenso, “On és la felicitat?”, d’Estel.la Fernández García, “L´ull és el buit que ho omple tot?”, de la Júlia Barquero Farrero i “Som persones o titelles?” de la Maria Cantons Carballo.

L’acte en què es proclamaran els guanyadors tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona dimecres 19 de novembre  a les cinc de la tarda.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és  destacar la importància de la Filosofia, especiament en els joves, perquè estimula el pensament crític i independent i és capaç de treballar per una millor entesa al món, tot promovent la pau i la tolerància. Vet aquí alguns dels treballs presentats:

 

Alumnes del Milà i Fontanals en l’homenatge al poeta Joan Vinyoli

Per quart any consecutiu alumnes de l’institut Milà i Fontanals de Vilafranca que cursen la matèria de Literatura Catalana al Batxillerat han participar activament en l’homenatge a una figura destaca de les lletres catalanes que organitza anualment la secció literària de l’Agrícol. Després d’haver-ho fet en els homenatges a Montserrat Roig, Pere Calders i Salvador Espriu, divendres passat 7 de novembre es van sumar a l’acte en record de Joan Vinyoli, dins la programació d’activitats que aquest 2014 commemoren el centenari del seu naixement.


Després de la magnífica xerrada que va dur a terme el penedesenc i comissari nacional de l’Any Vinyoli, Jordi Llavina, deu alumnes de segon de batxillerat, entre Arts Escèniques-Musicals i Social-Humanístic, van recitar i en alguns casos també escenificar un total de dotze poemes del poeta barceloní. Van ser la Rocío Márquez, la Paula Fernández, l’Ariadna Calvo, la Nora Carrillo, l’Anna Fernández, la Judith Garcia, l’Olga Mateo, la Natalia Ramírez, la Priscila Hellevig i la Meritxell Tomás, amb acompanyament musical de flauta travessera a càrrec de la Joana Nogués i la col·laboració en la posada en escena de la Cristina Sogas, l’Esmeralda Sinici i l’Ester Planes.


L’últim poema amb què es va cloure el recital va ser el titulat “Perfectamente recuerdo” extret del llibre “La mano en el fuego”, una antologia de poemes de Joan Vinyoli traduïts del català al castellà per Carlos Vitale que acaba de publicar l’editorial Candaya i que condueixen conjuntament un professor de l’INS Milà i Fontanals, el Paco Robles i una professora de l’INS Eugeni d’Ors, l’Olga Martínez.

A l’acte van assistir alumnes de literatura catalana d’aquests dos centres de Vilafranca i també de l’intermunicipal de Sant Sadurní de l’Anoia.

L'objectiu de l’Any Vinyoli és difondre l'obra i la figura de Joan Vinyoli arreu dels territoris de parla catalana i impulsar la relectura i l'actualització de la seva obra i el seu llegat mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l'ensenyament, així com els mitjans de comunicació.


Bàner
Institut Milà i Fontanals