Un dia entre cavalls

Un any més, i com a activitat extraescolar programada des del Departament d'Orientació de l'institut Milà i Fontanals, l'alumnat de l'USEE (Unitat de Suport a l'Educació Especial),acompanyat per diversos formadors el passat dilluns 5 d'octubre, es va desplaçar fins a l'hípica de Can Paixano, entre l'Alt Penedès i l'Anoia, per tal de viure un dia entre cavalls i rebre els beneficis personals d'aquesta activitat esportiva i lúdica.

En aquest cas hi van prendre part les dues unitats d'educació especial, un total de divuit alumnes, acompanyats entre d'altres del professor Joan Anton Pérez, per al qual  es va tractar de l'última sortida docent, tenint en compte que es jubila aquest mes d'octubre. Un cop més la sortida ha estat valorada molt positivament tant per l'alumnat com pels docents que hi van participar.
 
 

Intercanvi d'alumnes alemanys (Recepció a l'Ajuntament)

Els alumnes provinents de Lehre (Alemanya) que es troben d'intercanvi amb els nostres alumnes del Milà, estan tenint una estada molt intensa.

El passat dijous 1 d'octubre, després de visitar el casal de la Festa Major , el campanar de Santa Maria i un tour per Vilafranca, els van rebre a l'Ajuntament.

 

Alumnes alemanys, d'intercanvi amb alumnes del Milà.

Amb data de 30 de setembre han arribat al nostre centre alumnes de la població de Lehre, al costat de Wolsburg (Alemanya) .

Es tracta d’alumnes de 15 anys que fan intercanvi amb els nostres alumnes de l’optativa d’alemany de 1r de Batxiller del curs passat i que actualment estan cursant 2n Batxiller. Els nostres alumnes ja van gaudir de l'estada en Alemanya al Maig, i ara és el torn de la visita dels alemanys. 

Estaran durant aquesta setmana a Vilafranca per realitzar un intercanvi de coneixements, experiències i millorar les seves competències lingüístiques i comunicatives. Durant aquests dies els alumnes conviuran amb les famílies del nostre alumnat i realitzaran nombroses activitats per conèixer l’entorn, cultura i les tradicions de la nostra regió. (Visita del casal de la Festa Major i el campanar, recepció a l’ajuntament de Vilafranca, visita a Barcelona, platja, visita de les bodegues Torres, assaig de castellers…)

La següent foto mostra els alemanys fent conversa amb els nostres alumnes de l'optativa d'alemany de 3r d'ESO.

Al Milà gaudim de l'esport cada dia!

Ja fa alguns anys que a l´hora de l´esbarjo es promociona al centre per l´alumnat de l´ESO la possibilitat de poder fer algun tipus d´esport. Ja disposàvem d´un monitor/a proporcionat per l´ajuntament que s´encarrega de supervisar els esports de futbol i basquetbol on es fan diferents campionats al llarg del curs. A més a més aquest curs es va proposar i s´ha creat la figura d´un coordinador de jocs per poder ampliar l´oferta d´aquestos a l´hora del pati i així poder aconseguir un nombre més alt d´alumnat implicat amb l´esport.

Igualment d´aquesta manera no es limita a les 2 hores setmanals lectives d´educació física, podent fent cada dia algun tipus d´esport amb els beneficis que açò implica tant en qualitats físiques (força, resistència. Flexibilitat, velocitat…) com psicològiques (equilibri emocional, autodisciplina, millora del´autoestima, disminució de l´ansietat i l´estrès, etc.). Considerant que estan a l´època de l´adolescència es una bona manera d´ajudar-los amb aquest sentit.

L´oferta per aquest curs quedarà de la següent manera:

-          Joc de cartes: Uno

-          Futbol

-          Basketball

-          Petanca

-          Dards

-          Ping-pong

-          Diàbolo

-          Tir amb arc

 

 

Página 1 de 3