Institut Milà i Fontanals | Vilafranca del Penedès

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Erasmus Plus al Milà

Durant els dies 7, 8, 9 i 10 de setembre, el professor David Martí ha participat en una trobada internacional a la universitat de Lublin (170 quilòmetres al sud de Varsòvia), amb l'objectiu d'aprofundir en el nou projecte europeu ERASMUS PLUS que engloba els antics programes d'intercanvis Comenius i Erasmus. Els diferents partners participants (Regne unit, Lituània, Islàndia, Turquia i República Txeca) van fer una exposició a la resta de públic assistent a la trobada. En David Martí, professor d'Educació Física i Coordinador de l'Institut Milà i Fontanals de Vilafranca, va donar a conèixer els projectes internacionals del Milà i la cultura i trets identitaris del Penedès, Barcelona i Catalunya.

 

Inici de les classes

El proper dilluns dia 15 comencen les classes del curs 2014-2015. A les 8:10 del matí tots els grups des de 1r d'ESO a 2n de Batxillerat romandran dues hores amb el seu tutor o tutora on se'ls farà la presentació del curs. Tot seguit es seguirà amb la resta de les classes fins les 14:45. És important que l'alumnat porti material per a prendre nota i començar a treballar.

 

Lliurament de distincions als estudiants amb millors resultats de Selectivitat

El passat 21 de juliol a la tarda va tenir lloc, a l’Auditori de Barcelona, l’acte de lliurament de Distincions de les proves d’accés a la universitat, per part del conseller d’Economia i Coneixement, per aquells alumnes que en les conegudes com a PAU (Proves d’Accés a la Universitat) han obtingut aquest curs 2013-2014 una qualificació igual o superior a 9.
Com ja comentàvem fa unes setmanes, l’Institut Milà i Fontanals ha comptat aquest curs amb una alumna premiada pel seu resultat de 9,5 en aquestes proves, la Martina Navarro Benítez, del Batxillerat Científic, que li ha permès quedar en la 25a posició d’entre els estudiants amb millors resultats a la Selectivitat a Catalunya.

 


L’alumna premiada, juntament amb part de la seva família; la cap del Departament de Ciències del centre, Isabel Cabrera; i el Director, Pere Martí; van assistir a l’acte que, com no podria ser d’una altra manera, és una bona experiència.

 

Jaouad Hssini, alumne de 3r d'ESO, segon en 1.500 obstacles al campionat estatal

L’atleta Jaouad Hssini, de l’Esportiu Penedès, va obtenir el passat cap de setmana la medalla de plata al campionat estatal cadet de 1.500 metres obstacles i, a més, va pulveritzar el rècord de Catalunya de la categoria de tots els temps, deixant-lo en 4’ 22’’ 67 centèsimes. De fet, Hssini ja hi arribava com a flamant campió de Catalunya de la disciplina i en un gran moment de forma.


Hssini va fer una cursa molt valenta, a un ritme elèctric que el va situar molt a prop del triomf. Una victòria que tenia a tocar, però es va precipitar en el seu atac i va ser superat en el darrer instant per un corredor aragonès. La marca del penedesenc era la millor marca espanyola de la història. Va ser a l’estadi d’atletisme de Huelva, on hi competien els atletes nascuts als anys 1999 i 2000 que prèviament haguessin assolit la marca mínima que imposa la federació estatal d’atletisme.

Pàgina 1 de 3

Bàner
Institut Milà i Fontanals